Industriële inrichting

Industriële inrichting 

Van Abbevé Hout & interieur kan er geen genoeg van krijgen. Het realiseren van industriële inrichtingen voor onze klanten. Wij merken ook dat dit een woontrend is die in 2018 nog rustig doorgaat. Daarnaast is een industrieel interieur een woontrend waarmee je alle kanten op kunt. Het is namelijk een veelzijdige woonstijl die eenvoudig is te combineren met andere invloeden. Een industriële inrichting past vrijwel overal!

Of het nu gaat om een restaurant, kantoor of woonkamer, al dan niet met terras, bij Van Abbevé Hout & Interieur begrijpen we dat. Wij nemen jouw complete inrichting graag uit handen door een maatwerk industriële inrichting te bieden.

Contactinformatie

Industrieel interieur: vintage en reclaimed

Om een industrieel interieur te creëren, hoor je vaak dat vintage meubelen worden gebruikt of meubelen die zijn hergebruikt (reclaimed). Dit zijn ook termen die vaak bij een industriële stijl worden genoemd. Om deze stijl na te bootsen in een inrichting, wordt vaak teruggegaan naar het ‘origineel’. Regelmatig worden in ruimtes de oude muren teruggebracht naar alleen de muur waarbij de bakstenen te zien zijn. Een industriële inrichting geeft al gauw een stoef effect wanneer de ruimte voorzien is van betonnen of bakstenen muren. De combinatie van metaal en staal en een bakstenen muur, maakt de ruimte al gauw industrieel lijken. Wanneer dit niet mogelijk is, bestaan hiervoor alternatieven, bijvoorbeeld het decoratieve plakhout voor muren.

Ook de vloer heeft onbewust een groot effect op de uitstraling van de ruimte. Hiervoor geldt hetzelfde, wordt de vloerbedekking verwijderd, zal dit al gauw een industrieel effect hebben op de ruimte. Van Abbevé Hout & interieur is specialist op het gebied van industriële inrichtingen. Door vaak vintage en reclaimed materialen te gebruiken in combinatie met bijpassende meubelen, krijgt het interieur al gauw een industriële tint.

Materialen: metaal, staal, beton en oud (versleten) hout

De materialen die voor een industrieel interieur gebruikt worden bestaan meestal uit natuurlijk metaal, staal, beton en/of oud hout met een versleten en doorleefde uitstraling. Kenmerkende materialen hebben namelijk een stoere en fabrieksachtige uitstraling. Bovendien is leer een van de weinige materialen die in veel verschillende stijlen te gebruiken is. Hierdoor kan dit materiaal ook een ‘stoer’ effect geven op een industriële ruimte. Dit is zowel met ‘echt’ als ‘kunstleer’ eenvoudig toe te passen.

Industriële meubelen

Voor een industrieel interieur zijn uiteraard ook industriële meubelen nodig. Meubelen die een fabrieksachtige tint hebben die doen het vaak goed. Uiteraard speelt de markt hierop in en bestaan er inmiddels talloze soorten industriële banken, stoelen, lampen en andere industriële meubelen.

Een voorbeeld hiervoor zijn de grote en robuuste industriële hanglampen die momenteel erg populair zijn. Deze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Naast hanglampen zijn de stoere lockerkasten of kasten met open vakken een aanvulling in een industriële inrichting. Vaak zijn dit verrijdbare kasten van metaal/staal in combinatie met hout met een doorleefde uitstraling.

Design klassiekers zoals de oude Chesterfield stijl banken die maken de ruimte af. Zeker doordat deze banken zich erg onderscheiden door de grove materialen en de stoere kleuren en vormen hiervan.

Industriële inrichting Haarlem

Wij als van Abbevé Hout & interieur zijnde, zijn inmiddels gespecialiseerd in het leveren van industriële inrichtingen aan klanten. In onze showroom in Haarlem wordt een selectie aan industriële meubelen getoond die bruikbaar kunnen zijn voor een vernieuwd industrieel interieur. In onze eigen meubelmakerij aan de overkant van deze showroom in Haarlem worden maatwerk meubelen gefabriceerd die volledig zijn ontstaan uit de wensen van onze klant. Dit kan bijvoorbeeld een industrieel zwart gespoten stalen onderstel zijn met een tafelblad uit gerecyclede wagonplanken.

In de meubelmakerij van Van Abbevé Hout & interieur zijn de mogelijkheden onbeperkt en helpen wij u graag aan een industriële inrichting met maatwerk meubelen. Wij hebben in het verleden de volgende industriële inrichtingen gerealiseerd met zeer tevreden klanten als resultaat.